Kolejna wersja pizzy. Tym razem z tuńczykiem. Ale robiona odrobinę inaczej i podawana inaczej. Pokroiłam ją na malutkie paseczki i podawałam w formie zakąsek. Pycha :)
Składniki:
Ciasto na pizze proponuję według tego sprawdzonego przepisu:
1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
1 cebula
150 g sera żółtego
garść oliwek
1/2 opakowania sera typu feta
Cebulę obieramy i siekamy w drobniutką kostkę. Do miski przekładamy cebulę i dodajemy tuńczyka wraz z olejem. Rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 1 godz do lodówki. W tym czasie przygotowujemy ciasto na pizzę według przepisu powyżej. Oliwki kroimy według upodobań w plasterki lub na pół. Ser feta kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gotowe, wyrośnięte ciasto rozkładamy na blachę. Na ciasto posypujemy ser żółty ( tak, tak ma być pod spodem ;) ). Na to wykładamy naszą masę z tuńczyka wraz z cebulką i posypujemy oliwkami i feta.
Pieczemy około 13 min w tem 210 stopni.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz