Pyszna polewa, która pasuje do każdego ciasta. Mocno czekoladowa w smaku i pięknie błyszcząca co dodaje naszym wypiekom klasy ;)
Składniki:
1/3 szkl cukru pudru
100 g margaryny
3 łyżki mleka
3 łyzki kakao
Przygotowanie:
Składniki dajemy do rondelka, czekamy aż się rozpuszczą i gotujemy przez chwilę do zgęstnienia polewy.
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPolewa czekoladowa jest świetnym uzupełnieniem wielu wypieków. Ja najczęściej przyrządzam polewę z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/polewa-czekoladowa-przepis/ Ta polewa ma idealną konsystencję i jest ozdobą wielu moich wypieków. Polecam ten przepis!
OdpowiedzUsuńWypróbuję na pewno 😉
UsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń