Ucierane ciasto z jeżynami i kruszonką

Na słodko do niedzielnej kawy idealnie pasuje ciasto z owocami. To jest z jeżynami bo przecież mamy sezon ale równie dobrze smakuje z jabłkmi, śliwkami i każdymi innymi, które lubimy :)




Składniki:

200 g margaryny do pieczenia
3 jajka
1 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szkl mąki
1 budyń śmietankowy
szczypta soli
Kruszonka:
100 g mąki
100g cukru
200 g margaryny
Mąkę i cukier wsypujemy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę i rozkruszamy wszystko w dłoniach aż będziemy mieć w misce kruszonkę :)
Do tego ciasta robię kruszonkę z połowy porcji.

Przygotowanie:
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy miękką margarynę i ucieramy. Dosypujemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Przekładamy na blaszkę. Układamy dowolne owoce i posypujemy kruszonką. 
Pieczemy około 35-40 min w tem 180 stopni
Smacznego


Komentarze