Dip ogórkowo-czosnkowy

Pizza z keczupem, parówki z keczupem, kiełbaska z grilla z keczupem :) Lubię keczup ale czasem mam go dość. Więc dla odmiany dip. Pyszny, lekki, idealny do wszystkiego, dosłownie do wszystkiego :)




Składniki:
1 duże opakowanie jogurtu greckiego
3-4 ząbki czosnku
1 ogórek świeży ( dość spory)
sól, pieprz, cukier do smaku

Przygotowanie:
Ogórka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy na sitko i delikatnie odsączamy . Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jogurt przekładamy do miski i dodajemy ogórka i czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny. 
Smacznego :)

Komentarze