Domowa pita to świetny pomysł na obiad czy kolację. Idealna do faszerowania zarówno mięsem jak i warzywami. A jeśli upieczemy je wcześniej przygotowanie takiego dania będzie trwało tyle ile przygotowanie farszu a więc tylko chwilkę ;) A do tego pitę robi się na prawdę banalnie łatwo.
Składniki:
Przepis na ciasto jest tutaj :
Farsz:
1 filet z piersi kurczaka
przyprawa kebab/gyros
dowolne warzywa
sałata, rukola,papryka,pomidor,ogórek,cebula
(wszystko to co lubimy najbardziej)
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy aż mięso będzie miękkie i soczyste.
Dip czosnkowy:
Przygotowanie:
Upieczone pity układam na desce i odkrawam jeden brzeg otwierając w ten sposób kieszonkę. Smaruję wnętrze pity musztardą lub keczupem. Nadziewam smażonym kurczakiem przeplatanym warzywami. Polewam dipem i
Smacznego ! :)
Komentarze
Prześlij komentarz